مدیر کل گمرک استان یزد با اشاره به اینکه به دلیل شیوع کرونا، بسته شدن مرزها و تغییراتی در سیاست های برگشت ارز صادراتی شاهد کاهش صادرات از اسفندماه سال گذشته تا اردیبهشت ماه امسال و افت و خیزهای پس از آن بوده ایم گفت: صادرات استان در حال بازگشت به شرایط عادی قبل از شیوع کرونا است.
محمد حسین سلمانی ندوشن ،در نشست هفته دولت، کشورهای هدف صادرات کالاهای استان را اروپایی، همسایه و شرق آسیا بیان و تصریح کرد: فولاد صنعتی و محصولات ساختمانی بیشترین میزان صادرات استان یزد را تشکیل می دهد.
وی کاشی و سرامیک ، هیدروکربن ها، شیشه های ساختمانی، ظروف شیشه ای، محصولات پتروشیمی و مقدار کمی محصولات کشاورزی شامل انار دانه و پسته را از دیگر کالاهای صادراتی استان برشمرد و گفت: پارسال دو هزار و ۹۱۱ میلیون تن به ارزش ۴۸ هزار ۳۴۰ میلیارد ریال صادرات از کمرک استان یزد انجام شد.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت واردات استان ادامه داد: اغلب واردات یزد مواد اولیه واحدهای تولیدی، قطعات یدکی و ماشین آلات خط تولید و صنعت می باشد در مجموع واردات در خدمت صنعت و صادرات است.
وی با بیان اینکه برخی مسایل ارزی روند ترخیص کالا در گمرک را با کندی و مشکل مواجه می کند تصریح کرد: ترخیص کالاهای اساسی تا ۹۰ درصد، تسهیلات خاص خود را دارد و زودتر ترخیص می شود.
سلمانی ندوشن گفت: کلیه رویه های گمرکی ایران در گمرک استان یزد اجرا می شود و تسهیلات ورود موقت کالا و استراد حقوق گمرکی به واردکنندگان کالا در یزد اعطا می شود.
مدیر کل گمرک استان یزد ادامه داد: رویه استراد حقوق گمرکی در تعداد معدودی از میان حدود ۱۶۰ گمرک کشور عملیاتی می شود که یزد یکی از این گمرکات است. این رویه موجب افزایش اشتغال و کمک به واحدهای تولیدی می شود.
سلمانی ندوشن اظهار داشت: زمانی که واردکننده با روش ورود موقت مواد اولیه را ترخیص می کند دو سال مهلت دارد تا نسبت انجام تعهدات صادارتی خود اقدام کند.
وی اضافه کرد: پیش بینی اظهارنامه های صادراتی استان در سال گذشته از۵۰ هزار فقره و به ۴۸ هزار و ۲۰۰ فقره کاهش داشت که این امر ناشی از شیوع ویروس کرونا در اواخر سال گذشته بود.
مدیر کل گمرک یزد، میزان درآمدگمرک استان در سال گذشته با احتساب معافیت های گمرکی را یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.