آیین شام غریبان امام حسین (ع) و دیگر شهدای دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری صحرای کربلا یکشنبه شب با حضور مردم سوگوار شهرها و روستاهای استان یزد در فضای باز تعدادی از حسینیهها با رعایت شیوه نامه های بهداشتی در فضایی آکنده از معنویت به نحو باشکوهی برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری کاوش،عزاداران حسینی بر اساس یک سنت دیرینه در حالی که به یاد شهدای مظلوم دشت نینوا شمع روشن کرده بود، به سوگواری پرداختند.
این آیین بر خلاف سالهای گذشته به خاطر پیشگیری از ویروس کرونا بدون حرکت دستههای عزادار در معابر و تکایا بر اساس دستورالعملهای ابلاغی ستاد مبارزه با ویروس کرونا برگزار شد.
مراسم شام غرییان امام حسین (ع) از برنامههای خاصی است که همزمان با نماز مغرب و عشا در شامگاه روز عاشورا با حضور گسترده مردم اجرا میشود.
همچنین نماز ظهر عاشورا امروز با حضور قشرهای مختلف عزاداران حسینی و با رعایت نکات بهداشتی در فضای باز حسینیه شهرها و روستاهای استان یزد برگزار شد.
استان یزد که از گذشته به حسینیه ایران و به تازگی به حسینیه جهان معروف شده است مردم آن هر ساله در ماههای محرم و صفر در مصیبت اباعبدالحسین (ع) و اهل بیت پیامبر اکرم (ص) آیینهای مختلفی برگزار میکند.
همچنین بنا بر اعلام اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد از ابتدای محرم تاکنون ۹۸ درصد هیاتهای مذهبی با احترام به مقررات ستاد مبارزه با کرونا نسبت به رعایت نکات بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی عمل کرده اند و از رییسان هیاتهای مذهبی و تشکلهای دینی نیز خواسته شد به تعهد خود در همکاری با مسوولان عنایت ویژه داشته باشند.
استان یزد یک هزار و ۵۰۰ هیات مذهبی دارد که تاکنون هزار تشکل مذهبی در سامانه بیرق مربوط به سازمان تبلیغات اسلامی کشور نامنویسی کرده اند.
واقعه عاشورا و قیام امام حسین(ع) به دلیل ماهیت اسلامخواهی، اصلاحطلبی و ظلمستیزیاش همواره در طول تاریخ الهامبخش انقلابیون و حرکتهای اصلاحی بوده و به همین دلیل هم در دورههای مختلف با برگزاری مراسم عزاداری برای این قیام، یاد سرور و سالار شهیدان زنده نگه داشته شده است.
امام حسین (ع) سومین پیشوای شیعیان در سوم شعبان سال چهارم هجری قمری در مدینه منوره به دنیا آمد و در دهم ماه محرم سال ۶۱ هجری قمر در کربلا به شهادت رسید.
همچنین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روزیکشنبه گفت: از اوایل اسفند ۹۸ تاکنون ۳۷۳ هزار و ۵۷۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۱۰۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا به ۲۱ هزار و ۴۶۲ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری بیان کرد: از ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۹ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۷۵۴ بیمار جدید مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور شناسایی شده اند که ۷۱۸ نفر از آنها بستری شدند.
وی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۳ بیمار کووید- ۱۹ جان خود را از دست داده اند که تا کنون ۳۲۱ هزار و ۴۲۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و همچنین سه هزار و ۷۵۹ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
معاون وزارت بهداشت افزود: تاکنون سه میلیون و ۲۰۷ هزار آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در کشور انجام شده است.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارد.
به گفته وی همچنین شرایط در آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مطالعه تاریخ واقعه کربلا بر این گواه است که حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) علاوه بر اجرای رسالت مهم حفظ و تبلیغ واقعه عاشورا وظیفه پرستاری از امام سجاد (ع) و دیگر اسرای قیام کربلا را با تحمل سختیها و ناملایمات فراوان بر عهده داشتند و جایگاه و منزلت خدمات پرستاری در تاریخ نظام اسلامی همواره جزو با ارزشترین حرفهها بوده است.
وی ادامه داد: اکنون نیز با همه گیری ویروس کرونا در کشور، همکاران ما در کادر بهداشت و درمان با تاسی از حضرت زینب، با وجود فشار و خستگیهای فراوان در خط مقدم مبارزه با این ویروس مشغول خدمت رسانی و مداوای بیماران هستند. قطعا جانفشانیها و فداکاریهای این عزیزان در تاریخ زرین این سرزمین ثبت خواهد شد و مطمئنا ملت شریف و بزرگوار ایران اسلامی در این ایام دعای خیرشان را بدرقه راه این خدمتگذاران بی ادعا خواهند کرد.