یکی از موضوعات مهمی که خانواده در اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به ویژه درتابستان با آن مواجه هستند ،چگونگی پرکردن اوقاف فراغت آن ها به شیوه سالم و بهینه هست .به طوریکه هم از نظر روحی و روانی تغذیه سالم گردند و مطلوبیت کافی بین جوانان حاصل گردد و هم خانواده ها از شکل گیری مهارت و به نوعی فراگیری علوم و فنون در بین نوجوانان و جوانان اطمینان کافی داشته باشند.
البته سپری کردن اوقات فراغت صرفا محدود به تابستان و فراغت از تحصیل نیست بلکه این مهم ، در همه ایام سال حتی در زمان تحصیل در مدارس و دانشگاه ها هم مهم و ضروریبوده ایت و فصل تابستان زمان بیشتری برای علم آموزی و مهارت در رشته های مهارتی فراهم می شود.
محیط های ورزشی از جمله محیط های فرح بخش و انگیزشی هست که خانواده روی خوش نشان می دهند برای اینکه فرزندانشان به ورزش تن و روح بپردازند و در محیط سالم و با هیجانات وصف ناشدنی جسم و روح آن ها را برای زندگی درحال و آینده بسازند.درکنار انجام فعالیت های ورزشی برخی نیم نگاهی نیز به کسب مهارت فرزندان و دانشجویانشون در رشتهه های فنی و غیر فنی به فراخور علاقه و استعدادشون دارند و تلاش می کنند با ثبت نام آن ها در کارگاه های علمی و عملی به امور فنی و مهارتی نیز مسلط و چه بسا که شغل آینده بسیاری از آن ها نیز پس ازشناخت کافی از محیط کار،علاقه و استعدادشون در همین کارگاه ها رقم بخورد.
در این بین کارگاه های و محیط های آموزشی و آموزشگاه های فنی و حرفه ای که زیرمجموعه وزارت کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای فعالیت می کنند می توانند افق روشنی رابرای مهارت آموزس فرزندان ،نوجوانان و جوانان و حتی مهندسان و شاغلین برای کسب تجربه و عام و مهارآموزی و نیز ایجاد شغل و حتی شغل های پاره وقت به ارمغان آورند.
کارگاه های آموزشی برق ،انرژی ،کامپیوتر ،صنایع دستی،مکانیک،تاسیسات،نقاشی،سنگ و گرانیت و…..از جمله مهارت هایی است که در این آموزشگاه ها آموزش داده می شود.
این آموزشگاه های فنی همچون دانشگاه های به معنای واقعی کاربردی وعلمی هستند که دانش و تجربه کافی رابه فن آموزان می آموزند و مهارت را تبدیل به شغل های پایدار می سازند.