رئیس اتحادیه میوه و تره بار یزد صادرات را عامل ارزان شدن قیمت سیب درختی و سرمازدگی را علت اصلی گرانی برخی اقلام مانند پرتقال و خیار سبز ذکر کرد.
«حسین مشرف» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در مورد قیمتهای این هفته بازار میوه در استان با بیان این که صادرات میوه مانند همیشه بر قیمتهای بازار محصولات کشاورزی موثر بوده است، اظهار کرد: سیب درختی ارزان شده و قیمت آن همچنان درحال کاهش است چرا که صادرات سیب درختی بسیار محدود شده به طوری که حدود ۷۰ درصد از سیبهای درختی تولید شده در انبارها باقی مانده و این در حالیست که پارسال ۷۰ درصد این تولیدات به سایر کشورها صادر شده بود.
وی کنونی قیمت هر کیلو سیب درختی در بازار میادین میوه و تره بار یزد را ۵ تا ۱۱ هزار تومان ذکر کرد و افزود: سرما زدگی در کشور نیز باعث شده پرتقال مرغوب در بازار کمیاب و به موجب همین امر قیمت آن نیز افزایش قابل توجهی داشته است به طوری که در حال حاضر قیمت هر کیلو پرتقال والنسیا حدود ۱۰ هزار تومان، پرتقال واشنگتنی انبار شده ۲۱ تا ۱۷ هزار تومان و ارقام تازه آن تا هر کیلو ۲۳ هزار تومان عرضه شود ولی پرتقال معمولی با قیمتی مناسبتری و بین ۶ تا ۹ هزار تومان موجود است.
مشرف قیمت سیب زمینی را متناسب خواند و گفت: سیب زمینی نو وارداتی از شهرستان جیرفت با قیمت ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان و نوع کهنه آن بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان به فروش می رسد.
وی در خصوص قیمت پیاز نیز افزود: پیاز از دسته صیفیهایی است که اکنون با قیمت ارزانتری نسبت به قبل و هر کیلو حدود ۲۵۰۰ تومان در این هفته عرضه میشود.
وی نسبت به کاهش قیمت گوجه فرنگی در بازار ابراز امیدواری کرد و گفت: خوشبختانه طی روزهای اخیر قیمت گوجه فرنگی رو به کاهش بوده و هر کیلو از این صیفی بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان به فروش می رسد که این نرخ برای گوجه فرنگی گلخانهای گرانتر است.
مشرف قیمت خیار سبز را همچنان گران دانست و اظهار کرد: متاسفانه سرمازدگی در گلخانهها از افزایش قیمت این صیفی دلالت دارد و اکنون خیار سبز در میادین میوه به ازای هر کیلو به قیمت ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان به فروش می رسد.
وی تاکید کرد: البته قیمتهای اعلام شده مربوط به میادین میوه و تره بار یزد است اما در فروشگاه با ۳۰ درصد افزایش قیمت برای میوههای داخلی و ۲۰ درصد برای میوههای وارداتی مانند موز به مصرف کننده عرضه میشود.
رییس اتحادیه میوه و تره بار استان در پایان نیز خاطرنشان کرد: نظارت بر قیمتها از سوی اتحادیه و ارگانهای ذیربط به صورت جدی انجام میشود هرچند که برخی قوانین نظارتی نیازمند اطلاح برای نظارت دقیتر بر بازار است.