کنگره بینالمللی شتر، با حضور ۲۵۰ مهمان و صاحبنظر ملی و بینالمللی و با محوریت توسعه و سرمایهگذاری، روزهای ۲۳ و ۲۴ آبانماه در شهرستان بافق برگزار میشود.
استان یزد برای نخستین بار میزبان اولین کنگره بینالمللی شتر و چهارمین کنگره ملی شتر خواهد بود که با هدف معرفی ظرفیتهای پرورش شتر و جذب سرمایهگذاران این حوزه در شهرستان بافق برگزار میشود.
این کنگره به همت سازمان جهادکشاورزی استان یزد و با مشارکت مراکز علمی و تحقیقاتی کشور در روزهای 23 و 24 آبانماه برگزار خواهد شد.
به گزارش کاوش یزد به نقل از تسنیم،مهدی غیباللهی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان یزد و دبیر شورای سیاستگذاری کنگره، با اعلام این خبر اظهار داشت: سال 2024 از سوی سازمانهای بینالمللی به عنوان سال جهانی شتر نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: در راستای توجه به نقش پرورش شتر در اقلیمهای گرم و خشک، این کنگره روی معرفی بافق بهعنوان پایلوت پرورش شتر تمرکز دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان یزد با اشاره به اهمیت استان یزد در پرورش شتر، بیان کرد: در ایران حدود 150 هزار شتر وجود دارد که 15 هزار راس آن در یزد پرورش مییابد، و این استان بهلحاظ تعداد شتر در کشور رتبه سوم را دارد.
غیباللهی تصریح کرد: بیشترین تعداد شترهای استان یزد در شهرستانهای بافق و اردکان هستند، بهطوریکه شهرستان بافق با 2500 شتر و تنها ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه، جایگاه ویژهای در این صنعت دارد.
وی به اقدامات یزد در زمینه توسعه صنعت شتر اشاره کرد و افزود: در قالب برنامههای سند توسعه ‘یزد نوین’، استان یزد مراتع بدون معارض خود را برای پرورش شتر شناسایی کرده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان یزد تصریح کرد: تاکنون یک میلیون هکتار از مراتع استان برای واگذاری به شترداران آماده شده و این اقدام در قالب تفاهمنامهای کشوری پیگیری خواهد شد.
از دیگر اهداف این کنگره، به گفته غیباللهی، رونمایی از سامانه “ساربان یار” است که به منظور چرای هوشمند شتر و بهرهبرداری علمی از مراتع طراحی شده است.
وی گفت: همچنین قرار است در این کنگره درباره موانع موجود بر سر راه پرورش شتر از جمله عدم تشکیل تشکلهای مردمی در این حوزه بحث و تبادل نظر شود.
سید علیرضا اسمعیلزاده؛ رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان یزد و دبیر اجرایی کنگره هم در این نشست همزمانی این رویداد با پنجاهمین سال تاسیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی را به فال نیک گرفت و افزود: افتخار میکنیم که ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور در بافق و تحت نظر جهادکشاورزی یزد به فعالیتهای تحقیقاتی و پیشرو در حوزه شتر میپردازد.
اسمعیلزاده همچنین از تدوین دو برنامه پنجساله در استان برای توسعه صنعت شتر خبر داد و گفت: برنامه پنجساله اول که همزمان با پایان این کنگره به پایان میرسد، شامل تکمیل مطالعات سی سال گذشته با بهرهگیری از دانش نوین است و برنامه پنجساله دوم به راهاندازی سایت ملی شورورزی، گردشگری تخصصی شتر، و ایجاد دهکده نوآوری شتر در بافق اختصاص دارد.
در کنار کنگره، برگزاری سمپوزیوم مجسمههای شنی در کویر کاراکال بافق نیز از جمله برنامههای جانبی است که با همکاری شهرداری این شهر برگزار خواهد شد و فضای دلپذیری را برای بازدیدکنندگان و گردشگران فراهم میکند.