رئیس جمهور با اشاره به اینکه صرف نظر از قومیت، مذهب و جنسیت، به محور توسعه کشور بر اساس مردم میپردازیم، خاطرنشان کرد: توجه به خردمندی و دوراندیشی در حکمرانی برای پیشرفت و اعتلای کشور حق مردم است که کرامت و حرمت انسانی به ویژه نسل جوان و زنان و دخترانی که از نادیده گرفته شدند تحقیر و تحمیل آزردهاند، بازگردیم.
مهر: مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در مراسم تحلیف خود در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اظهار داشت: با سلام و ادب به مردم بزرگ ایران، نمایندگان محترم، سران و نمایندگان کشورهای دوست ایران و سراسر جهان و با درود به روان پاک بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، شهدای گرانقدر به ویژه سردار شهید قاسم سلیمانی و شهدای دولت، شهید باهنر، شهید رجایی و شهید رئیسی؛ حضور در خانه ملت و ادای سوگند برای به عهده گرفتن بار امانت ریاست جمهوری اسلامی ایران، چنانچه اصل ۱۲۱ قانون اساسی مقرر داشته است، لحظهای تاریخی و مسئولیت آفرین است.
وی افزود: با لطف پروردگار مهربان، تدبیر رهبر انقلاب و رأی هوشمندانه مردم، انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری فرصتی نو برای ایران و جهان شد. فرصت وقوف به شرایط خطیر کشور و دشواریهای زندگی مردم. فرصت شنیدن صدای همه آحاد ملت و خواست آنها برای تحول و تغییر. فرصت اصلاح رویکردها و رویههای ناکارآمد در حکمرانی؛ فرصت خلق امید و وفاق برای عبور از تنگناها و بحرانهای پیچیده پیش رو، فرصت اصلاح برخوردهای ناپسند قدرتمندان جهان با مردم دلاور ایران.
پزشکیان گفت: فرصت برآمده از انتخابات میدان جدید همکاری و همراهی ملی در درون حکومت، میان حکومت و جامعه و درون جامعه است. دولتی که با رأی اعتماد نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی عهدهدار مسئولیت اجرایی خواهد بود، دولت وفاق ملی است. دولتی که خود را دولت همه ملت ایران و موظف به تأمین حقوق شهروندی همه ایرانیان و ملتزم به اولویت منافع ملی بر هر امر دیگر است.
رئیس جمهور عنوان کرد: محور همگرایی، التزام به قانون اساسی، سند چشم انداز و سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری خواهد بود. قانون اساسی میثاق ملی ما است؛ چشم انداز آینده مشترک ما را ترسیم میکند و سیاستهای کلی روش مورد توافق ما برای رسیدن به چشم انداز را مشخص مینماید. آنچه امروز نیاز داریم بازخوانی چشم انداز و طراحی راهکارها بر اساس سیاستهای کلی برای دستیابی به ویژگیهایی است که چشم انداز برای جامعه ایران ترسیم نموده است.
پزشکیان در ادامه سخنانش گفت: در این چشم انداز ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین المللی و با تاکید بر مردم سالاری دینی، عدالت اجتماعی، آزادیهای مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسانها و بهرهمند از امنیت اجتماعی و قضائی، برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری و متکی بر سهم سرمایه منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی؛ امن مستقل و مقتدر با سامانه دفاعی مبتنی بر بازدارندگی همه جانبه و پیوستگی مردم و حکومت؛ خواهد بود.
وی ادامه داد: ایران در چشم انداز برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصتهای برابر، توزیع مناسب درآمد و نهاد مستحکم خانواده است.
پزشکیان همچنین بیان کرد: چشم انداز ایران به دور از فقر و برخوردار از محیط زیست مطلوب است. فعال، مسئولیت پذیر، ایثارگر، مؤمن، رضایتمند، برخوردار از وجدان کاری، انضباط روحیه تعاون، با سازگاری اجتماعی، متعهد به انقلاب و نظام اسلامی و شکوفایی ایران و مفتخر به ایرانی بودن، دست یافته به جایگاه اول اقتصادی، علمی، فناوری در منطقه و با تاکید بر جنبش نرمافزاری و تولید علم میباشد.
وی ادامه داد: طبق چشم انداز ایران تأثیرگذار بر همگرایی اسلامی و منطقهای بر اساس تعالیم و اندیشههای امام خمینی رضوان الله تعالی علیه خواهد بود. ایران دارای تعامل سازنده و مؤثر با جهان بر اساس اصول عزت، حکمت و مصلحت خواهد بود. انتخابات چهاردهم نشان داد که مردم ما تنها خواهان دستیابی به همین اهداف هستند.
رئیس جمهور با طرح این موضوع که خواست مردم برای تحقیق عدالت رفع تبعیض و زندگی عادلانه و شرافتمندانه است ادامه داد: پیشرفت صلح و آرامش به دور از نگرانی و تحقیر مداخلههای فرا قانونی خواسته مردم از چه چیزی جز حق مصرح ملت در فصل سوم قانون اساسی نیست. همینها در سند چشم انداز مطرح شده پس اختلاف ما بر سر چیست.
پزشکیان همچنین نشانه ولایت مداری را التزام عملی به قانون اساسی برشمرد و افزود: مگر التزام به ولایت مداری جز کوشش مشترک برای التزام به این خواستههای ملت نیست. اتفاق ملی یعنی دست برداشتن از اختلافاتی که جز بر پایه نفسانیت شکل نگرفته است و باید دست در دست هم نهیم تا به این چشم انداز دست یابیم.
وی همچنین بیان کرد: مگر مردم ما در این انتخابات چیزی جز این خواستند. ایران نیازمند غلبه بر شرایط پیچیده کنونی و مخاطرات پیش رو و گشایش راههای توسعه پایدار است. جهان نیز نیازمند بهرهبرداری از این فرصت کم نظیر برای حل و فصل مشکلات منطقهای و جهانی با مشارکت ایران قدرتمند، صلح طلب و عزتمند است.
رئیس جمهور اظهار کرد: باید به مردم ایران، به زنان، به جوانان، به مردان و قومیتها به عنوان فرصتهای بینظیر ملی بنگریم این فرصتها را بالنده کنیم آنها میتوانند راههای نو برای حل مشکلات مزمن کشور ارائه دهند. فرصت حضور برای کسانی که تاکنون در حاشیه بودهاند فراهم کنیم.
وی ادامه داد: دولت چهاردهم، پیشرفت عدالت و توسعه عادلانه، پایدار همه جانبه ایران و افزایش توان اقتصادی کشور و بهبود زندگی مردم را پیگیری خواهد نمود، ر رفع تبعیض و بست عدالت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و آموزشی، جنسیتی و بیننسلی لازمه تحقق این هدف است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه صرف نظر از قومیت، مذهب و جنسیت، به محور توسعه کشور بر اساس مردم میپردازیم، خاطرنشان کرد: توجه به خردمندی و دوراندیشی در حکمرانی برای پیشرفت و اعتلای کشور حق مردم است که کرامت و حرمت انسانی به ویژه نسل جوان و زنان و دخترانی که از نادیده گرفته شدند تحقیر و تحمیل آزردهاند، بازگردیم.