از جمله اقدامات بسیار شاخصی که در دولت سیزدهم در استان یزد صورت گرفته، اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای جاده یزد – طبس است و قرار است ۱۶ کیلومتر این پروژه که در سالهای قبل بیشترین تصادفات را داشته تا دهه فجر به بهرهبرداری برسد.
یزد طبس عنوان جادهای است که در طول دهههای گذشته روایتگر قصههای تلخ بسیار زیادی است، داستانهایی که حکایت از مرگ هموطنانی دارد که در این مسیر تردد میکنند.
به گزارش کاوش سزد به نقل از تسنیم،این جاده با وجودی که در طول سال محل تردد زائران هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است، اما به دلیل ناایمن بودن، شاهد تصادفات مرگ بار زیادی بوده است.
علاوه بر خودروهای شخصی و مسافری که در این محل تردد میکنند، عبور کامیونهای باری معادن هم مزید بر علت شده و بخش قابل توجهی از تصادفاتی که در این مسیر رخ میدهد، مربوط به همین خودروها و کامیونهای معادن است.
متاسفانه همه ساله قولهایی در ارتباط با این جاده و دوبانده شدن آن از سوی مسئولان وقت استان چه در حوزه دولتی و چه نمایندگان مجلس داده شد اما همچنان به دلیل عمل نشدن به این قولها، محور یزد به طبس شاهد مشکلات بسیار زیادی برای خودروهایی است که در این مسیر تردد میکنند.
با این وجود اما امسال از سوی استاندار یزد پیگیری قابل توجهی برای اجرای طرح پروژه دوبانده شدن این جاده ارائه شده و این امید به وجود آمده که بالاخره محور یزد طبس به عنوان یک محور استاندارد و ایمن در اختیار زائران حضرت اباعبدالله الحسین(ع) قرار گیرد.
مهران فاطمی، استاندار یزد در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد، اظهار داشت: موضوع دوبانده شدن محور یزد طبس و اجرای مسیر دوم آن از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه با توجه به تردد بالای خودروهای معادن، معادنی که در این منطقه و مسیر حضور دارند، باید نسبت به اجرای مسیر دوم این جاده اقدام کنند.
استاندار یزد تاکید کرد: معادن برای حمل و نقل و انتقال بار از این مسیر استفاده میکنند و همین تردد خودروهای آنها منجر به تصادفاتی در طول مسیر میشود و معادن موظف هستند که برای عبور خودروهای سنگین خود جاده اختصاصی بسازند.
فاطمی با تاکید بر اینکه ساخت جاده اختصاصی برای خودروهای معادن مربوط به مسئولیت اجتماعی آنها نیست، گفت: این اقدام و پروژه در واقع یکی از هزینههایی است که معادن باید برای فعالیت خودشان انجام دهند و در صورتی که هر یک از معادن همکاری لازم در این بخش را نداشته باشند از ادامه فعالیت آنها جلوگیری به عمل میآید.
وی به مشوقهای در نظر گرفته شده برای معادن عنوان کرد: در قانون این موضوع دیده شده که معادن در صورت همکاری از 20 درصد حقوق دولتی خود معاف میشوند و امسال هم یک هزار میلیارد تومان از طریق این ظرفیت در نظر گرفته شده است.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: برای یکی از شرکتهای صنعتی معدنی این منطقه، با تصویب شورای معادن تخفیف یک هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده تا آن را در این پروژه هزینه کند.
فاطمی تاکید کرد: با بررسیهای صورت گرفته نقاط حادثهخیز منطقه مشخص شده و تا دهه فجر امسال 16 کیلومتر مسیر که بیشترین حادثه و تصادفات در آن رخ میداده به بهرهبرداری میرسد و قطعا این اقدام بخش مهمی از حوادث را کاهش میدهد.
با توجه به اینکه محور یزد به طبس از دو جهت مورد توجه است و علاوه بر اینکه مسیر تردد زائران امام رضا(ع) به حساب میآید، معادن هم استفاده بسیار زیادی از این محور دارند، لازم است که هر چه سریعتر نسبت به ایمنسازی کامل آن اقدام شود.
پیگیری دولت و استانداری یزد برای اجرای این پروژه و اختصاص اعتبار از بخش معافیت معادن اقدام بسیار خوب و ارزشمندی است که انجام شده، اما لازم است پیگیری و نظارت بسیار جدی بر اجرای دقیق، سریع و کامل آن انجام شود و مطالبه به حق مردم برای ایمنسازی مسیر تحقق پیدا کند.