تغذیه با بروز سرطان و بیماریهای قلبی ارتباط مستقیم دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، علت اصلی ۸۰ درصد از مرگ و میرها را ناشی از بیماریهای غیرواگیر و تغذیه ناسالم عنوان کرد.
حسین فرشیدی، در نشست کشوری مدیران بهبود تغذیه معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: تغذیه، عامل مهمی در سلامت افراد است و با همه بیماریها ارتباط دارد. اگر تغذیه به خوبی مدیریت نشود مشکلات عدیده ای در عرصه سلامت پیش میآید، زیرا تغذیه در بیماریهای غیرواگیر از جمله چاقی، دیابت، قلبی و عروقی تأثیرگذار است.
فرشیدی افزود: بسیاری از بیماریها را با تغییر ساده در سبک زندگی و تغذیه میتوان کنترل کرد. قدم اول درمان این بیماریها، تغذیه سالم و فعالیتهای بدنی است که میتواند بار مالی بسیار زیاد دارو را کم کند.
وی، با بیان اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، پرفشاری خون و سرطانها با دو فاکتور فعالیت بدنی و تغذیه قابل پیشگیری هستند، اظهار کرد: در سال ۲۰۱۹ عوامل خطر تغذیهای ۶۵ هزار مورد مرگ را در کشور موجب شده است و متأسفانه روند این عوامل به طور متوسط در چهار سال اخیر کاهشی نبوده است.
فرشیدی، با تأکید بر اینکه الگوی تغذیه در جامعه باید عوض شود، گفت: یکی از مؤثرترین راهکارهای کاهش بیماریها، آشنا کردن مردم با غذای مناسب است و مصرف غذا با الگوی مناسب محلی و منطقهای نیز بسیار در این زمینه نقش دارد.
وی، با بیان اینکه ارتقای سطح سواد سلامت از فاکتورهای اصلی برنامه آموزش سلامت خانواده وزارت بهداشت است، افزود: هدف ما باید خودمراقبتی و استراتژی ما باید ارتقای سطح سواد مردم باشد.
فرشیدی تصریح کرد: در بیشتر استانهای کشور نان به عنوان غذای اصلی مطرح است، پس باید فرهنگ استفاده از نان کامل را در جامعه نهادینه کنیم زیرا بیماریهایی مثل سرطان و قلب و عروق مستقیم با تغذیه ارتباط دارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، با بیان اینکه باید کاری کنیم که همان ایمانی که مردم به تأثیرگذاری واکسنها دارند، به پیاده روی و تغذیه سالم نیز داشته باشند، گفت: کاهش مصرف نمک موجب کاهش فشار خون، کاهش سکته مغزی و مرگ میشودو با کاهش مصرف نمک، از ۲۷ درصد سکتهها و مرگها میتوان پیشگیری کرد.
فرشیدی اظهار داشت: به عنوان پزشک قلب به تمام بیماران توصیه میکنم کنار غذا حتماً سبزی یا کاهو مصرف کنند، زیرا تغذیه به همه بیماریها ارتباط دارد.
وی افزود: اگر فقط مصرف قند و نمک را در کل کشور کاهش دهیم بسیاری از مشکلات و بیماریها برطرف میشود. باید کاری کنیم که دستگاههای مختلف درباره میزان نمک و قند محصولات بدون کسب اطلاع از وزارت بهداشت تصمیم گیری نکنند.