معاون عمرانی استاندار یزد با اشاره به اینکه ۱۰ هزار خانه در بافت تاریخی یزد خالی از سکنه یا متروکه است، گفت: از این تعداد ۵ هزار واحد قابلیت احیا و مرمت دارد.
محمدجواد ابوالحسینی در نشست شانزدهمین شورای توسعه گردشگری استان یزد با تبریک هفته میراث فرهنگی با اشاره به اینکه فعالان این عرصه بعضا در گمنامی و کمنامی مشغول به فعالیت هستند اظهار داشت: امروز که در بافتهای تاریخی استان یزد شاهد ارزش بسیار زیادی هستیم همین فعالان عرصه میراث فرهنگی هستند که یاد و ارزش بافت تاریخی را در دید مردم و مسئولان زنده نگاه میدارند.
به گزارش کاوش یزد به نقل از تسنیم،وی ادامه داد: یکی از موضوعات بحث احیای بافت تاریخی است که شاید به دلیل تکرار بالای مطرح شدن آن باید برنامهریزی گستردهای نسبت به آن داشته باشیم تا بتوانیم به راهکار عملی و نتایج خوب در ارتباط با آن برسیم.
ابوالحسینی ادامه داد: خالی شدن بافتهای تاریخی بزرگترین تهدید و موضوعی است که در این بافتها مورد توجه همگان است و شاید برخی مسکنها و اقداماتی که در حوزه گردشگری انجام شده که البته آن هم خوب و اثرگذار است، نمیتواند بافت را دارای حیات واقعی بکند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد خاطرنشان کرد: حیات واقعی زمانی رخ میدهد که افراد همچون گذشته زندگی خود را به بافت تاریخی انتقال دهند و بتوانند در این بافت زندگی کنند.
وی گفت: شرایط زیست در بافت تاریخی موضوع بسیار مهمی است و مباحث مختلفی از جمله خدماترسانی، امنیت و تغییر ذائقه مردم در ارتباط با آن باید مد نظر باشد تا بتوان برنامهریزی درستی انجام داد.
ابوالحسینی با بیان اینکه استان یزد طبق توان خود تلاش کرد این بافت را برای کسانی که بحثهای مسکن را در کشور دنبال میکردند به رسمیت بشمارند گفت: 10 هزار مسکن در بافت تاریخی شهر یزد فاقد سکنه است و طبق بررسی صورت گرفته، نصف این واحدها قابلیت احیا و مرمت دارند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد گفت: یکی از مباحث که در ارتباط با این موضوع مطرح است، بحث تعدد مالک در برخی از این واحدهاست که سبب شده امکان ورود و مرمت آن وجود نداشته باشد و البته بحث حقوقی آن را در حال دنبال کردن هستیم تا مشکل برطرف شود.