سرپرست بهزیستی استان یزد گفت: ۲۹ هزار و ۴۵۰ نفر معلول تحت پوشش بهزیستی استان یزد نیازمند مناسبسازی معابر شهری هستند که در قالب ۳۷ هزار و ۸۵۰ عنوان معلول جای میگیرند.
به گزارش کاوش یزد به نقل از تسنیم ،رضا ابهت صبح امروز در دیدار با دو عضو شورای اسلامی شهر یزد اظهار داشت: تعداد معلولان جسمی حرکتی تحت پوشش بهزیستی 12 هزار و 500 نفر و تعداد نابینایان 5 هزار و 500 نفر است.
وی با اشاره به اقدامات خوب شورای شهر برای مناسبسازی محیط شهری گفت: مناسبسازی شهر خرد، اراده و همتی میطلبد که خوشبختانه این اندیشه رفع موانع مناسبسازی برای زنان باردار، کودکان، بیماران، سالمندان و معلولان در شورای شهر وجود دارد.
وی افزود: عدم مناسبسازی در اغلب شهرها منجر به قفل بودن شهر برای عبور کالسکه و ویلچر شده است چرا که در مسیر تردد یا ماشین پارک شده، یا رمپ نامناسب قرار گرفته و یا برای جلوگیری از تردد موتورسیکلت بسته شده است.
سرپرست بهزیستی استان یزد گفت: در شورای شهر یزد با تفکر و اندیشهای روبهرو هستیم که دینی، شرعی و اسلامی است و وظیفه خود میداند که از اقشار محروم حمایت کند.
محسن ابوترابی عضو شورای شهر یزد نیز با اشاره به عدم رعایت قوانین مناسبسازی در بانکها، معابر شهری و پارکها گفت: شهرداری در حال شناسایی پارکها برای رفع موانع مناسبسازی است و در حال حاضر 7 پارک مناسبسازی شده است.
رئیس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری افزود: در نظر داریم یک پارک ویژه معلولان و یا پارک ویژه سالمندان در شهر ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مناسبسازی در پنجمین دوره شورای شهر یزد گفت: سالهای گذشته کارهایی در حوزه مناسبسازی شد هر چند ضعفهایی داشت اما کار مبارکی است.
ابوترابی با بیان اینکه نقاط ضعف بسیار زیاد، کارهای عجلهای و بیشتر شعاری در مناسبسازی انجام شده است افزود: در بلوار طالقانی خیلی از دسترسیها به جای اینکه بهتر شود بدتر شد چون کار عجلهای و بیشتر شعاری بود.
وی خاطرنشان کرد: ما نمیخواهیم به این سمت برویم به اصل کار معتقدیم که ویژه باید پیگیر شویم. اعتقاد قلبی داریم که باید برای این قشر هر کاری که میتوانیم انجام دهیم و نگاه ویژه داشته باشیم نه از دید ترحّم بلکه براساس وظیفهای که قانون مشخص کرده و حق انسانی، اخلاقی و عاطفهای میگوید ما به عنوان انسان و شیعه اهل بیت باید توجه داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه باید در این حوزه اقدامات مدونی انجام شود خاطرنشان کرد: با داشتن برنامه مدون، طراحی مدون و کارشناسی شده بتوانیم در این حوزه قدم برداریم.
فخرالسادات خامسی عضو دیگر شورای شهر یزد نیز با بیان اینکه مناسبسازی فقط برای معلولان نیست گفت: جانبازان، زنان باردار، کودکان و سالمندان هم از مناسبسازی بهره میبرند.
وی مناسبسازی را جز وظایف شهرداری دانست و گفت: کارهای خوبی در این حوزه شده است یکسری معایب داشته که در این دوره تلاش داریم این معایب رفع شود بهویژه آنهایی که مورد نیاز مردم است.
خامسی با بیان اینکه اعتبارات مناسبسازی در بودجه شورا دیده شده است اظهار داشت: در پروژههای جدید هم اجرای مناسبسازی دیده شده است و قرار است تمام پروژههای عمرانی با توجه به مناسبسازی و با پیوست مناسبسازی همراه باشد.
وی گفت: یزد شهر دسترس پذیر در سه سال گذشته است و خوشبختانه برنامهها خوب پیش رفته و توقفی در برنامهها نبوده است.
محمود آسایش مسئول دبیرخانه مناسبسازی بهزیستی استان یزد نیز گفت: یزد نخستین شهر پایلوت مناسبسازی در کشور است و با ورود شورای شهر کارهای خوبی انجام شد و بهترین استان کشور در مناسبسازی هستیم.
وی همدلی مسئولان در مناسبسازی مؤثر دانست و گفت: استفاده از مشاور شهردار در مناسبسازی مؤثر است.
آسایش حضور مشاور معلول را برای شهردار در مناسبسازی ضروری دانست و گفت: استفاده از معلولان به عنوان ناظر مناسبسازی نیز بسیار راهگشا است.