در شرایطی که کمتر از یک ماه پیش تمامی آمارها روند نزولی داشتند و تعداد موارد ابتلا و فوتیها کاهش چشمگیری را نشان میداد بیتوجهی به هشدارهای صادرشده از سوی مسئولان باعث شد تاکنون شاهد رشد ۱۰۵درصدی تعداد شهرهای قرمز کرونایی باشیم.
بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، بررسی نمودارهای رسمی اعلامشده از سوی وزارت بهداشت از روند همهگیری کرونا در سراسر ایران نشان میدهد روند صعودی نرخ ابتلای روزانه و همچنین حجم بالای مراجعههای سرپایی به مراکز درمانی بهگونهای است که نشان میدهد نسبت به هشدارهای گذشته بیتوجهی شده است.
در این زمینه رشد قابل توجه تعداد موارد ابتلای روزانه در سراسر ایران به بیش از 35 هزار مورد در روز و سیر صعودی تعداد شهرستانها با وضعیت قرمز کرونایی شاهد مثالی قابل توجه بر این است که امیکرون همواره درحال یکهتازی در سراسر ایران است و بیتوجهی به پروتکلها و تکمیل مراحل واکسیناسیون این روندرا بدتر هم خواهد کرد.
کارشناسان در این زمینه تأکید میکنند از ابتدای بهمن 1400 که رفته رفته روند افزایشی نرخ ابتلای روزانه سیر صعودی به خود گرفت بررسیها نشان میدهد کودکان ظاهراً از اهداف اصلی ویروس جهشیافته آفریقایی هستند و با توجه به عدم امکان مدیریت رعایت پروتکلهای بهداشتی در این گروه سنی در واقع میتوان گفت کودکان ناقلان شیرینزبان دوره فعلی همهگیری در خانوادهها شناخته میشوند.
این گروه همچنین تأکید میکنند بهترین راهکار برای مدیریت شرایط زمان حاضر افزایش سطح ایمنی جامعه با تکمیل مراحل واکسیناسیون و البته رعایت پروتکلهای بهداشتی بهخصوص در اماکن سربس
استان هرمزگان/ 9 شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی
فاطمه نوروزیان صبح امروز در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: متاسفانه در آخرین رنگ بندی کرونایی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت 9 شهر بندرعباس، حاجیآباد، میناب، رودان، بندرلنگه، کیش، بستک، بندرخمیر و جاسک در وضعیت قرمز هستند.
وی افزود: شرایط کرونایی هرمزگان مساعد نیست و طی دو روز اخیر نیز 7 نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حال حاضر حدود 14 هزار و 658 نفر به کرونا مبتلا هستند که از این تعداد 14 هزار و 280 نفر در قرنطینه هستند و 378 بیمار نیز در بیمارستانها بستری هستند.
وی تصریح کرد: از این تعداد 54 بیمار در بخش آی سی یو بستری هستند و حال 16 بیمار وخیم است.
نوروزیان گفت: از مردم میخواهیم در صورتی که علائم بیماری دارند حداقل خود را 5 روز قرنطینه کنند تا بتوان زنجیره انتقال را قطع کرد.
استان خراسان رضوی/ 55 درصد تستها مثبت است
محمدحسن درخشان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهارداشت: در دو هفته اخیر میزان مراجعات مردمی و موارد مثبت کرونا در خراسان رضوی افزایش قابل توجهی یافته است ، نتیجه مثبت آزمایشات پی. سی. آر در مراکز منتخب کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد به 50 تا 55 درصد افزایش یافته است.
وی افزود:در این موج منطق صعودی و یا ضابطمند افزایش تعداد مبتلایان و بیماران کرونایی وجود ندارد و به دلیل سرایت پذیری بالای سویه اومیکرون تعداد مبتلایان به طور ناگهانی افزایش یافته که از آن به آسانسوری یاد میشود.
مدیر توسعه و ارتقای شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: روزانه سه هزار و 500 تا چهار هزار بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا به مراکز منتخب و سرپایی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه میکنند و تعداد بستری شدگان روزانه در مناطق زیر پوشش این دانشگاه نیز به 300 نفر در روز رسیده است.
درخشان با بیان اینکه میزان سرایت سویه اومیکرون 10 تا 25 برابر دلتا گزارش شده است، گفت: اگر در یک خانواده یک نفر مثبت باشد و در مراسم دورهمی شرکت کند تمام افراد آن مهمانی یا دورهمی مبتلا میشوند و در این میان خطر اصلی برای سالمندان، بیماران زمینهای، مادران باردار و افرادی است که واکسیناسیون خود را تکمیل نکردهاند.
وی با اشاره به دو رقمی شدن مرگ و میرهای کرونایی در خراسان رضوی گفت: در شرایط کنونی بیش از 90 درصد مرگ ومیر ناشی از کرونا در افرادی رخ داده که واکسیناسیون خود را انجام نداده و یا تکمیل نکرده اند.
استان گیلان/ 160 مورد جدید ابتلا در 24 ساعت
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در حال حاضر 608 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند و لازم به ذکر است که در روز گذشته شمار کل بستریشدگان کرونایی در استان 520 نفر بود.
به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان 164 بیمار کرونایی جدید در شبانهروز گذشته به آمار بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان افزوده شدهاند که 84 نفر از این تعداد بیماران کرونایی حال مساعدی نداشته و بدحال هستند.
همچنین 92 نفر از بیماران کرونایی در استان گیلان به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند که 20 نفر از این بیماران در پی نامساعد شدن حالشان طی 24 ساعت گذشته به بخش ICU بیمارستانها منتقل شدهاند.
طبق آخرین اعلام رنگبندی کرونایی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر 14 شهرستان استان گیلان شامل در وضعیت قرمز کرونایی و 3 شهرستان در رنگبندی نارنجی قرار گرفتند و آمار مبتلایان کرونایی بالایی دارند.
شهرستانهای تالش، ماسال، رودبار، آستانه اشرفیه، لاهیجان، لنگرود، بندرانزلی، رشت، خمام، صومعهسرا، فومن، املش، سیاهکل و رودسر شهرستانهای قرمز گیلان و شهرستانهای آستارا، رضوانشهر و شفت نیز شهرستانهای نارنجی هستند.
لازم به ذکر است که تا پیش از این 12 شهرستان استان گیلان در رنگبندی نارنجی کرونایی و تنها 5 شهرستان در وضعیت قرمز قرار داشت که با بهروزرسانی اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت روز گذشته شاهد افزایش شهرستانهای قرمز استان به 14 شهرستان بودیم.
استان ایلام/ 7 شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت
محمد کریمیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، از افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در استان ایلام خبرداد و اظهار: 7 شهرستان استان ایلام در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: در حال حاضر با توجه به افزایش تعداد مبتلایان و آمار روزانه 520 نفری ابتلا به این ویروس در استان هیچکدام از شهرستانهای استان در شرایط عادی (آبی) قرار ندارند و این همه گیری خطر جدی برای افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از آن در استان ایلام است.
وی بیان کرد: افزایش شمار مراجعات سرپایی و بیماران بستری از دلایل تغییر رنگ بندی کرونایی در استان ایلام است که رعایت شیوه نامههای بهداشتی بیش از گذشته از سوی شهروندان امری ضروری است.
کریمیان گفت: کودکانی که دچار بیماریهای زمینهای هستند، بیشتر در معرض خطر کرونا قرار دارند که انتظار میرود والدین در صورت مشاهده کوچکترین علائم در اسرع وقت فرزند خود را به مراکز درمانی برسانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: تزریق نوبت سوم واکسن کرونا در پیشگیری از ابتلا به سویه جدید امیکرون بسیار موثر عمل میکند هرچند که رعایت شیوه نامههای بهداشتی از سوی همگان امری ضروری و در اولویت قرار دارد.
کریمیان تعطیلی مدارس در مناطق قرمز استان ایلام را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما اعلام میکنیم برا مدارس ابتدایی چه شهری و چه روستایی در مناطق قرمز و نارنجی کلاس غیرحضوری باید برگزار شود، این نظر ما است اما ستاد کرونا چه تصمیمی می گیرد باید منتظر تشکیل جلسه بود.
استان سمنان/ نرخ ابتلا نگران کننده است
بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان، اکنون شهرستانهای سمنان، شاهرود، دامغان، آرادان و مهدیشهر در رنگبندی کرونایی قرمز هستند.
شهرستانهای سرخه و گرمسار نارنجی و میامی زرد کرونایی هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: 25بیمار جدید مثبت با تشخیص قطعی ابتلا به کووید 19در مناطق تحت پوشش این دانشگاه بستری شدند.
کامران قدس درباره آخرین آمار شیوع بیماری کرونا ویروس بیان کرد: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون 57 هزار و 207مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدند.
وی تصریح کرد: در 24ساعت گذشته (از بیست و یکم الی بیست و دوم بهمن 1400) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 25بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید-19در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند و بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به یازده هزار و 271نفر رسید و 45هزار و 936بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ادامه داد: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید 19از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه به 10 هزار و 57نفر رسید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان با اعلام فراخوان واکسیناسیون کودکان 5تا 12ساله استان سمنان علیه کرونا گفت: والدین کودکان 5 تا 12ساله هر چه زودتر برای واکسیناسیون فرزندان خود اقدام کنند.
سید سعید کسائیان افزود: با توجه به خطر اُمیکرون برای کودکان والدین میتوانند از امروز برای واکسیناسیون کودکان 5تا 12سال به مراکز واکسیناسیون مراجعه و واکسن سینوفارم یا پاستوکووک تزریق کنند.
به گفته وی، کودکان و نوجوانان تا 18سال باید2 دز واکسن کرونا بزنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز اظهار داشت: در صورت تکمیل واکسیناسیون کرونا، علایم امیکرون خفیفتر ظاهر میشود.
حسین شیبانی با اشاره به شیب تند افزایشی مراجعان سرپایی با علایم امیکرون و شیب کند افزایشی بستریهای کرونایی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: افرادی که دز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند، در صورت ابتلا به امیکرون علایم خفیفتری دارند و شدت کرونا در آنها کمتر است.
وی بر لزوم مراقبت بیشتر از فرزندان، استفاده از دو ماسک و پرهیز از حضور در دورهمی ها تأکید کرد.
در تازهترین رنگبندی کرونایی کشور شهرهای قرمز به 247شهرستان افزایش یافت و اکنون 112شهرستان نارنجی کرونایی و 89شهرستان زرد هستند و هیچ شهرستانی به رنگ آبی کرونایی وجود ندارد.
استان فارس/ 261 بیمار جدید ظرف 24 ساعت در مراکز درمانی بستری شدند
براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت 11 شهر استان فارس در وضعیت پرخطر قرار دارد و به رنگ قرمز درآمده است. بر این اساس شهرستانهای ممسنی، کوهچنار، کازرون، شیراز، زرقان، کوار، خفر، جهرم، خنج، گراش و مهر در وضعیت قرمز هستند.
همچنین شهرستانهای اقلید، خرمبید، بوانات، سرچهان، پاسارگاد، سپیدان، بیضا، سروستان، استهبان، فراشبند، قیروکارزین، اوز، لارستان و لامرد در وضعیت نارنجی هستند و مابقی در وضعیت زرد قرار دارند.
به عبارتی از مجموع 36 شهرستان استان فارس 25 شهرستان در وضعیت پرخطر هستند و دیگر شهرستانها هم در معرض تبدیل شدن به این وضعیت قراردارند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و 994 هزار و 422 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 574 هزار و 774 بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 667 هزار و 481 تست تشخیصی مولکولی بوده که 489 هزار و 255 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 326 هزار و 941 مورد تست سریع انجام شده و 85 هزار و 519 بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری 261 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته هم اکنون هزار و 124 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان فارس بستری هستند که از این تعداد 126 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
متاسفانه در 24 ساعت گذشته 8 نفر دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و 565 نفر رسید.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و 652 هزار و 58 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 314 هزار و 800 دُز نوبت اول، سه میلیون و 32 هزار و 777 دُز نوبت دوم و یک میلیون و 304 هزار و 481 دُز نوبت سوم واکسن بوده است.
استان اصفهان/شناسایی 1952 تست مثبت کرونا در 24 ساعت گذشته
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 1952 مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی 3195 تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان 1952 مورد مثبت اعلام شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1096 بیمار کرونایی بستری هستند، گفت: در شبانهروز گذشته 204 بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و 174 بیمار هم ترخیص شدند.
عقدک تصریح کرد: 140 بیمار هم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال وخیمتری نسبت به بقیه بستریها دارند و 12 مورد فوتی کرونا در 24 ساعت گذشته گزارش شده که یک مورد آن قطعی و 11 مورد مشکوک به کرونا بودند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: 193 هزار و 994 بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد 130 هزار و 413 نفر بهبود و 6 هزار و 426 نفر فوت کردند.
وی ادامه داد: به مردم توصیه میشود هر چه سریعتر برای دریافت نوبت سوم واکسن اقدام کنند تا بیش از این شاهد موج انفجاری این ویروس منحوس نباشیم.
کاشان/ فوت 3 بیمار کرونایی در 24 ساعت گذشته
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 35 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 24 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و هفت بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و چهار بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 21 و حداکثر 82 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز بیمار حداقل 19 و حداکثر 85 سال به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 320 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 241 بیمار در شهرستان کاشان و 79 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 45 بیمار به صورت موقت بستری شدند.
وی از بستری 34 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه یک بیمار خانم 94 سال و یک آقا 85 سال در شهرستان کاشان و یک بیمار آقا 94 سال در شهرستان آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 76 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 28 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 830 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان همدان/ 6 شهرستان در وضعیت پرخطر کرونایی
دو هفته از آغاز پیک ششم کرونا در همدان میگذرد و آمار مراجعات بیماران تنفسی به بیمارستانها و روند ابتلا به کرونا در استان افزایشی شده است.
مراجعه زیاد بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا در بیمارستانهای همدان خطر کمبود تجهیزات و تختهای بیمارستانی را تشدید کرده است.
محمد طاهری، سخنگوی دانشگاه معلوم پزشکی همدان با بیان اینکه در روز گذشته 638 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شده است، اظهار داشت: تاکنون مجموع بیماران بستری مثبت به 31 هزار و 649 و بیماران سرپایی مثبت به 107 هزار و 439 نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه در روز گذشته یک بیمار مبتلا به کرونا در استان جان خود را از دست داده است، تصریح کرد: آمار متوفیان کرونا در این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به سه هزار و 179 نفر رسید.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه16 بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان همدان بستری شدند، گفت: اکنون مجموع بیماران بستری مشکوک و قطعی در بیمارستانهای استان همدان به 444 نفر رسیده است.
طاهری با تاکید بر اینکه هیچ نقطه آبی در استان همدان وجود ندارد، گفت: در حال حاضر 6 شهرستان استان همدان شامل همدان، نهاوند، ملایر، فامنین، درگزین و رزن در وضعیت قرمز و 4 شهرستان بهار، کبودرآهنگ، اسدآباد و تویسرکان نیز در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد.
استان مرکزی/ سیر صعودی مراجعه به مراکز درمانی نگران کننده است
سیدمحمد جمالیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به وضعیت کرونایی استان مرکزی اظهار داشت: در روزها و هفتههای اخیر بارها درباره شیوع کرونا و سرعت ابتلا در سطح استان مرکزی هشدار دادیم ولی متاسفانه به دلیل سادهانگاری شرایط استان هر روز و هر هفته نسبت به هفته و روز قبل خطرناکتر میشود.
وی تصریح کرد: درحال حاضر شاهد افزاش شدید شهرهای کرونایی هستیم به طوری که طی یک هفته آمار شهرهای قرمز کرونایی استان مرکزی از 7 شهرستان با افزایشی 4تایی به ـمار 11 شهرستان با وضعیت قرمز کرونایی رسیده است.
جمالیان تصریح کرد: آشتیان، فراهان، محلات و کمیجان 4 شهرستان استان مرکزی هستند که این هفته تغییر رنگ داده و به وضعیت قرمز کرونایی تغییر وضعیت دادهاند و نشان از شدت گرفتن شیوع کرونا در سطح استان مرکزی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: در مجموع 11 شهرستان استان مرکزی شامل اراک، ساوه، دلیجان، تفرش، خمین، شازند، خنداب، آشتیان، فراهان، محلات و کمیجان در وضعیت قرمز قرار گرفته و صدای آژیر خطر کرونا در استان مرکزی با صدای بلندتری شنیده میشود.
وی عنوان کرد: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: تنها یک شهرستان یعنی “زرندیه” درحال حاضر در وضعیت زرد قرار گرفته و هیچ شهری در وضعیت آبی نیست که نشان از خطر بالای کرونا در استان مرکزی است.
بستری 424 بیمار قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان
در حال حاضر از 23 شهرستان استان کرمان، تنها دو شهرستان فهرج و ریگان در وضعیت زرد، چهار شهرستان راور، انار، عنبرآباد و فاریاب در وضعیت نارنجی و بقیه شهرستانهای استان در وضعیت قرمز کرونایی کرونایی قرار دارند.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 424 مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد 257 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 41 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 52 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 19 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 55 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 158 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: با فوت 6 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان، مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 5 هزار و 249 مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و 215 هزار و 128 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 963 هزار و 709 مورد و در نوبت سوم 671 هزار و 293 دوز تزریق شده است.
استان کرمانشاه/ ویروس منحوس یکهتازی میکند
بررسیها و ارزیابی اعضای ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا و گزارشهای میدانی حکایت از افزایش مراجعه به مراکز درمانی است و در راستای کنترل پیک ششم که با شدت بالای سرایت سویه اُمیکرون همراه است تصمیمگیریهایی برای وضعیت فعالیت آموزشی مدارس استان از امروز اتخاذ شد.
در وضعیت قرمز و نارنجی، کلاسهای درس دانشآموزان دورههای مختلف تحصیلی مدارس مناطق روستایی کم جمعیت با رعایت پروتکلهای بهداشتی حضوری و کلاسهای درس تمامی مدارس شهری در مقاطع مختلف تحصیلی به مدت یک هفته غیر حضوری و در بستر فضای مجازی شبکه شاد خواهد بود.
در وضعیت زرد با رعایت پروتکلهای بهداشتی و گروهبندی متوازن در مدارس با تراکم بالا، آموزش دانشآموزان به صورت حضوری است، در صورتی که در مدارسی دانش آموزان در بیش از یک کلاس با علائم کرونا وجود داشته باشند با تشخیص و پیشنهاد شورای مدرسه و تأیید اداره شهرستان، آموزش آنها میتواند به صورت غیر حضوری در بستر شاد به مدت یک هفته ادامه داشته باشد.
در وضعیت آبی آموزش مدارس با رعایت پروتکلهای بهداشتی حضوری خواهد بود.
البته لازم به ذکر است حضور عوامل اجرایی مدرسه جهت پاسخگویی به دانشآموزان والدین و ارباب رجوع در روزهای هفته الزامی است.
براساس اعلام سخنگوی ستاد استانی کرونا شهرستانهای اسلام آباد غرب، کرمانشاه، کنگاور، گیلانغرب، سنقر، روانسر، هرسین و سرپلذهاب در وضعیت قرمز قرار دارند.
شهرستانهای پاوه، جوانرود، صحنه و قصر شیرین نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند و شهرستانهای دالاهو و ثلاثباباجانی وضعیت زرد دارند.
استان خراسان شمالی/ کل منطقه به رنگ قرمز کرونایی در آمد
با شیوع گسترده امیکرون در تمام مناطق استان خراسان شمالی٬ رنگ کرونایی غالب شهرهای استان قرمز شد.
بر اساس آخرین اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت از وضعیت رنگبندی شهرهای کشور٬ با گسترش اُمیکرون در سراسر کشور، تعداد شهرهای قرمز از 120 به 247 شهر رسید و هیچ شهری در وضعیت آبی قرار ندارد.
دکتر سید جواد پورنقی رییس دانشگاه علوم پزشکی استان با اعلام اینکه وضعیت کرونا در استان بسیار خطرناک است٬ گفت: تا روز گذشته 22 بهمن ماه 1400، 60 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در استان بستری شدند و مجموع بیماران بستری کووید19 در استان به 228 نفر رسید.
وی افزود: خوشبختانه در طول 24 ساعت گذشته، فوتی ناشی از کرونا در استان ثبت نشده است. تشدید رعایت شیوهنامه های بهداشتی و تزریق نوبت سوم واکسن کرونا کماکان توصیه می شود. در مقایسه با هفتههای گذشته میزان بستری بیماران کرونایی و فوت ناشی از آن افزایش یافته است.
پورنقی تصریح کرد: موج ششم بیماری کرونا در استان آغاز شده و درگیری اطفال در سویه اُمیکرون بالاست. در استان تنها هشت تخت ICU اطفال وجود دارد که نبود ظرفیت کافی موجب نگرانی شده است. در هفته های آینده شاهد اوج شیوع این بیماری در استان خواهیم بود که مدیریت این موضوع مستلزم همکاری همه جانبه تمامی دستگاه های اجرایی استان است.
استان یزد/ شناسایی بیش از 500 بیمار مبتلا به کرونا در شبانهروز گذشته
علیرضا اسلامی در ارتباط با وضعیت کرونایی استان یزد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: از 904 نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا ویروس در شبانهروز گذشته، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 513 بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شدهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) استان یزد با تاکید بر ضرورت رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی ادامه داد: از این تعداد، 64 نفر در بیمارستانهای استان بستری و 449 نفر در منزل دوران نقاهت را طی میکنند.
اسلامی با اشاره به شناسایی موارد جدید بستری در بیمارستانهای استان افزود: 5 بیمار در ابرکوه، 8 بیمار در اردکان، 1 بیمار در اشکذر، 1 بیمار در بافق، 3 بیمار در بهاباد، 3 بیمار در تفت، 2 بیمار در خاتم، 11 بیمار در مهریز،6 بیمار در میبد و 20 بیمار در شهر یزد شناسایی شدهاند.
با بیان اینکه در شبانه روز گذشته 3 بیمار در شهرستان یزد قربانی کووید-19 شدند تصریح کرد: در حال حاضر، 475 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان یزد بستری هستند که از این تعداد، 107 نفر در بخش مراقبت های ویژه خدمات درمانی دریافت می کنند.
استان زنجان/ استان قرمز شد
پرویز خالقی فرماندار زنجان در گفتوگو با تسنیم به افزایش رشد بیماران کرونایی در زنجان اشاره کرد و گفت: متاسفانه رنگ کرونایی شهرستان زنجان قرمز شد.
وی با بیان اینکه از شهروندان زنجانی درخواست داریم که نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی حساس باشند، گفت: از سوی دیگر تقاضا داریم نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونا اقدام کنند.
استان بوشهر/ قرار گرفتن 50 درصد شهرستانهای استان در شرایط قرمز کرونایی
احمد یزدانپناه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر از وضعیت نگرانکننده شیوع بیماری کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: اکنون 213 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بوشهر بستری هستند.
وی با اشاره به اینکه اکنون 26 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند افزود: از مجموع موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه کرونایی، 2 بیمار در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 98 هزار نفر به این ویروس مبتلا و 2 هزار و 52 نفر نیز به سبب ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
یزدانپناه با اشاره به ثبت 3 فوتی دیگر به سبب ابتلا خاطر نشان کرد: روز گذشته 3 بیماری کرونایی دیگر فوت کردند که شامل مرد 87 ساله با سابقه تزریق 2 نوبت واکسن و بدون بیماری زمینهای، زن 85 ساله بدون بیماری زمینهای و زن 90 ساله با بیماری زمینهای فشار خون بالا و بدون سابقه دریافت واکسن بودهاند.
استان خراسان جنوبی/ در وضعیت قرمز کرونایی در 8 شهرستان استان
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان خراسان جنوبی اظهار داشت: بر اساس آخرین بروزرسانی نقشه کرونایی کشور مورد تأیید وزارت بهداشت، شهرستانهای بیرجند، بشرویه، قاین، نهبندان، سربیشه، سرایان، فردوس و طبس در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند.
غلامرضا شریفزاده گفت: بر اساس این نقشه 2 شهرستان درمیان و زیرکوه در وضعیت نارنجی قرار دارند و شهرستان خوسف تنها نقطه زرد رنگ نقشه کرونایی در خراسان جنوبی است.
وی بیان کرد: روز گذشته از 1464 آزمایش تشخیص مولکولی کرونا که در استان انجام شد 787 بیمار جدید شناسایی شد.
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر 228 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که از این تعداد 123 نفر کرونا مثبت هستند.
شریف زاده گفت: از این تعداد 18 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال 5 نفر وخیم اعلام شده است.
وی بیان کرد: در شبانه روز گذشته 2 مورد فوت جدید ناشی از کرونا در استان ثبت شد و تعداد فوتیها به یک هزار و 303 نفر رسید.
استان اردبیل/ 41 بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند
علی محمدیان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 41 بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند و 2 بیمار جان خود را از دست دادند.
وی افزود: مجموع واکسن تزریق شده در استان اردبیل در سه نوبت اول، دوم و سوم نیز 2 میلیون و 43 هزار و 893 واکسن بوده است که از این تعداد 927 هزار و 204 واکسن مربوط به نوبت اول، 816 هزار و 485 واکسن مربوط به نوبت دوم و 300 هزار و 204 واکسن مربوط به نوبت سوم میباشد.
محمدیان با بیان اینکه همچنین 27 بیمار کرونایی نیز با بهبودی نسبی از بیمارستانهای استان اردبیل مرخص شدند، تصریح کرد: در حال حاضر شمار کل بیماران بستری در استان اردبیل 207 نفر است که از این تعداد 30 نفر در بخش مراقبتهای ویژه ICU قرار دارند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خاطرنشان کرد: هماکنون شهرستان مشگینشهر در وضعیت قرمز، شهرستانهای اردبیل، پارسآباد، اصلاندوز، سرعین و نیر در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بیلهسوار، گرمی، نمین، خلخال و کوثر در وضعیت زرد قرار دارند.
محمدیان با اشاره به تزریق 2 میلیون و 43 هزار و 893 دُز واکسن کرونا در استان اردبیل، بیان کرد: از این تعداد، 927 هزار و 204 دُز مربوط به مرحله اول، 816 هزار و 485 دُز مربوط به مرحله دوم و 300 هزار و 204 دُز مربوط به مرحله سوم واکسیناسیون است.
وی گفت: به منظور بررسی فعالیت، نحوه ارائه خدمات و وضعیت اقلام مورد مصرف بیماری کرونا در داروخانهها در شرایط موج ششم بیماری کرونا، شامگاه روز جمعه 22 بهمن ماه 1400 معاون غذا و دارو به همراه مدیر نظارت و ارزیابی دارو و فرآورده های دارویی دانشگاه از تعدادی از داروخانه های سطح شهر اردبیل بازدید کردند.
درحال تکمیل… .