نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه شهر یزد گفت: مسوولان تمامی دستگاهها و نهادهای دولتی امکانات در اختیار را در اجرای سریعتر طرح واکسیناسیون گروه های هدف جامعه بسیج کنند و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی قرار دهند.
به گزارش کاوش یزد به نقل از ایرنا، آیتالله محمدرضا ناصری یزدی در جلسه هماهنگی برگزاری رزمایش مواسات با اشاره به محورهای سخنان مقام معظم رهبری افزود: یکی از مهمترین توصیههای معظمله، فراگیر کردن تزریق واکسن است که در این راستا از همه دستگاهها، ارگانها، خیران، بسیج و سپاه، صنعتگران و کسبه و بازاریان درخواست میشود امکانات خود را در این زمینه بسیج کنند.
وی با اشاره به اینکه همه باید با همکاری و همدلی، ظرفیت و سرعت اجرای طرح واکسیناسیون افراد علیه بیماری کووید ۱۹ را افزایش دهند تا هرچه سریعتر از این شرایط خارج شویم، ادامه داد: این آمادگی وجود دارد که مسجد ملااسماعیل محل برگزاری نمازجمعه مرکز استان برای اجرای طرح واکسیناسیون در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد.
رییس شورای فرهنگ عمومی استان بر لزوم افزایش مکانهای واکسیناسیون اشاره کرد و یادآور شد: دسترسی مردم باید به مکانهای واکسیناسیون افزایش یابد تا با سهولت بتوانند برای تزریق واکسین علیه کرونا مراجعه کنند و حوزههای علمیه برای همکاری در اجرای این طرح به لحاظ در اختیار قرار دادن فضا و امکانات آمادگی دارد.
ناصری با بیان اینکه اصناف و بازاریان استان همانند گذشته آماده همکاری هستند و در اجرای طرح نیز همکاری دارند، افزود: مساجد و حوزه های علمیه نیز آمادگی دارند هر مکانی از سوی دانشگاه علوم پزشکی انتخاب شود، برای اجرای طرح آماده سازی کنند.
وی با تاکید بر اینکه همه زمینهها برای پیشرفت بیشتر طرح واکسیناسیون علیه کرونا باید فراهم شود خاطرنشان کرد: در کنار واکسیناسیون سایر شیوهنامههای بهداشتی از جمله رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
ناصری بر رعایت نکات بهداشتی از طرف هیات های عزاداری تاکید کرد و یادآور شد:در فقه اسلامی بحثی مبنی بر واجب بودن دفع ضرر وجود دارد به این معنا هر چیزی که احتمال ضرر در آن وجود دارد را باید از خود دور کنیم که این بحث به موضوع واکسیناسیون نیز تعمیم پیدا می کند.
مشارکت ۴۰ هزار بسیجی یزد در واکسیناسیون
همچنین فرمانده سپاه الغدیر یزد از آغاز مرحله پانزدهم رزمایش مواسات و همدلی خبر داد و گفت: با تلاشهای انجام شده و تشکیل قرارگاه مواسات، دستگاهها، خیران، کسبه، بازاریان، اصناف و صنعتگران به میدان آمدند و این قرارگاه به عنوان یکی از موفقترینها در کشور مأموریت خود را تاکنون در ۱۴ مرحله انجام داده است.
سرتیپ دوم پاسدار رضا پورشمسی ادامه داد: به رغم وجود مشکلات بسیار، اقدامات بسیار ارزنده ای از طرف قرارگاه انجام شد و دستگاهها ، خیران، اصناف و صنعتگران هر کدام به سهم خود مشارکت بسیار خوبی در اجرای رزمایشها دارند که این همکاری قابل تجلیل است.
این مسوول اظهار کرد: در ۱۴ مرحله این رزمایش ۳۵۱ هزار بسته معیشتی در ۱۱ شهرستان استان توزیع شد که آمار بستههای توزیعی از سوی کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) جز این آمار نیست.و ۵۰۰ هزار وعده غذای گرم، هزار سری جهزیه و هزار سری کمک جهیزیه نیز از جمله اقدامات دیگری است که ۱۴ مرحله گذشته در قرارگاه مواسات یزد انجام شد.
پورشمسی از توزیع چهار هزار فیش وام دو، پنج و ۱۰ میلیون تومانی میان آسیب دیدگان کرونا خبر داد و اظهار کرد: هر حواله وام با نام، تصویر و بخشی از وصیتنامه یک شهید تهیه شد و در اختیار افراد واجد شرایط قرار گرفت.
وی در مورد طرح شهید قاسم سلیمانی اظهارکرد: برای اجرای این طرح، تمامی مناطق استان و شهر یزد «بلوک بندی » شد که در شهر یزد ۱۰۰ بلوک تشکیل و با همکاری بسیج جامعه پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی، مراجعه خانه به خانه انجام شد.
واکسیناسیون اولویت اصلی مقابله با کروناست
همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: در استان یزد واکسیناسیون به عنوان اولویت اصلی برای مقابله با کرونا در دستور کار قرار دارد.
دکتر محمدرضا میرجلیلی افزود: در کنار همه اقدامات مهم و اثرگذاری که برای مقابله با کرونا در استان انجام می شود، واکسیناسیون به عنوان اولویت اصلی مدنظر قرار دارد و در دستورکار دانشگاه علوم پزشکی یزد است.
وی خاطرنشان کزد: باید سرعت تزریق واکسن را افزایش داد و برای تحقق این امر، دانشگاه نیاز به فضا و نیروی انسانی بیشتری دارد.
این مسوول گفت: مراکزی که میتواند نیروی انسانی و فضای مناسب برای اجرای واکسیناسیون در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهد مساعدت میطلبیم.
میرجلیلی تصریح کرد: آماده کردن پایگاه برای اجرای واکسیناسیون برای دانشگاه علوم پزشکی سخت و زمانبر است بنابراین از اصناف، خیران، مساجد و دستگاههای مختلف میخواهیم در این زمینه همکاری لازم را با دانشگاه علوم پزشکی یزد داشته باشند تا بتوانیم واکسیناسیون را با پوشش بیشتری به انجام برسانیم.
یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۱ شهرستان دارد که وضعیت این شهرستان ها از لحاظ شیوع کرونا قرمز است.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد ،این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود.
جهش ویروس کرونا در انگلستان ،آفریقا و هندوستان که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدی را در جهان به وجود آورد.
کارشناسان همچنان توصیه می کنند مردم اصول سه گانه « شفا» یعنی شست و شوی دست ها، فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی، اجتناب از ترددها و استفاده از ماسک را باید بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند.
حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود مییابند، برخی گزارشها نشان میدهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.