سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریز گفت: برای نخستین بار آزمایش تشخیص سریع ویروس کرونا در مناطق شهر و روستایی بخش مرکزی این شهرستان آغاز شد.
دکتر سیدعلیرضا پورمازار افزود: در اجرای این اقدام بهداشتی مراقبان سلامت و بهورزان مراکز بهداشت منطقه به در منازل مردم مراجعه و آزمایش را انجام میدهند.
وی ادامه داد: آزمایش شهروندان با استفاده از ظرفیت نیروهای بسیج و داوطلبان جمعیت هلال احمر و همکاری اعضا طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با هدف بیماریابی، شناسایی زودهنگام و مراقبتهای به موقع از بیماران احتمالی پیگیری میشود.
به گفته این مسوول اگر مبتلایان به کرونا در شهرستان زود شناسایی و قرنطینه خانگی شوند و از ارتباط آنها با سایر افراد جلوگیری شود، این امر مهم در قطع زنجیره انتقال کرونا کمک شایانی می کند.
پورمازار با اشاره به اینکه آزمایش های سریع و به موقع به کادر درمان برای شناسایی و قرنطینه بیماران کمک میکند و موجب پیشگیری و مهار این ویروس در جامعه می شود، همکاری شهروندان در این مورد را خواستار شد.
همچنین فرماندار مهریز گفته بود که همکاری مسوولان سازمانها، تشکلهای دولتی و مردمی و نیز شهروندان با مسوولان در اجرای طرح محله محور و خانه محور شهید قاسم سلیمانی به خروج شهرستان از لحاظ شیوع ویروس کرونا از وضعیت نارنجی به حالت زرد و نیز مهار بیماری کووید۱۹ کمک می کند.
رضا زارعزاده مهریزی ۱۸ آذرماه امسال در جمع مسولان شهرستان افزود: اجرای صحیح این طرح در کنترل کرونا قطعا موثر است که باید همه مردم با احساس تکلیف با نیروهای ناحیه مقاومت بسیج و شبکه بهداشت و درمان و سایر نهادها همکاری کنند.
وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی وضعیت بهداشتی مناطق را در شهرهای « زرد » چهار نفر بستری به ازای ۱۰۰ هزار نفر، در شهرهای « نارنجی » ۶ نفر بستری به ازای ۱۰۰ هزار نفر و در شهرهای وضعیت «قرمز» نیز ۱۰ نفر بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در نظر گرفته است.
هم اکنون ۲۴ شهر استان یزد در ۱۰ شهرستان در حالت ناربجی قرار دارد و قرار است، یزد فردا ( شنبه) در زمره شهرهای زرد قرار گیرد.
شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکههای پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست و این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع میشود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده میشوند.
حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود مییابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت میگیرد که دچار مشکلات تنفسی میشود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش مییابد.
ویروس کرونا عمدتا از طریق قطرههای تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه میکند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح میشود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان میدهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمیکند، بگیرید.
برخی گزارشها نشان میدهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد
دی ماه سال ۹۸ برای نخستین بار این ویروس در شهر ووهان چین شناسایی شد.
مرکز شهرستان مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.ایرنا