مدیر بیمارستان خاتم از کمبود جدی فضا و نبود امکانات مبارزه با کرونا به ویژه دستگاه اکسیژنساز و کادر درمانی متخصص در این شهرستان گلایه کرد.
«ابوالفضل احمدینسب» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا از کمبودهای مربوط به این شهرستان در حوزه مبارزه با کرونا گلایه میکند و میگوید: ما در هر سه حوزه تامین فضای فیزیکی، تجهیزات و نیروی انسانی دچار کمبودهای زیادی هستیم که رفع این موانع نیازمند توجه جدی مسئولان است.
وی با بیان این که در این بیمارستان هیچ بخشی به عنوان بخش عفونی وجود ندارد، اظهار میکند: بخش عفونی در بیمارستان خاتم نداریم و تمام بخشهای موجود را تبدیل به بخش عفونی کردهایم، البته بخش عفونی بیمارستان نیز فاقد پزشک بیماریهای عفونی است.
این مسئول در مورد سازهی بیمارستان نیز تصریح میکند: فضایی که اکنون به عنوان یک بیمارستان مورد استفاده قرار گرفته، در واقع بیمارستان نبوده و از سال ۱۳۷۲ توسط بنیاد مستضعفان به عنوان مرکز درمانگاهی با چهار پزشک مورد استفاده قرار گرفته است.
احمدینسب با تاکید بر استاندارد نبودن این بیمارستان برای بیماری کرونایی، میگوید: بیمارستان خاتم نه تنها زیربنای اساسی و اصولی بیمارستانی را ندارد بلکه امکان تهویه نیز برای آن وجود ندارد و به دلیل نبود زیرساخت اساسی، تمام بخشها به بیماری کویید ۱۹ اختصاص داده شده است.
وی در توصیف فضای کوچک این بیمارستان میگوید: تختهایی که باید در فاصله دو متری از هم قرار داشته باشند، با فاصله کمی به منظور پوشش بیماران بیشتری قرار گرفتهاند لذا نمیتوانیم فاصلهگذاری مربوط به کووید ۱۹ را نیز رعایت کنیم.
مدیر بیمارستان خاتم در مورد ظرفیت بیمارستان مذکور هم اظهار میکند: بیمارستان خاتم طبق پروانه بهره برداری مجور ۷۸ تخت مصوب را دارد اما اکنون بیش از ۸۰ نفر در این بیمارستان بستری هستند و این در حالی است که بر طبق استاندارد پوشش بیماران کرونایی، این فضا باید برای تنها ۱۰ بیمار اختصاص یابد ولی اکنون بیش از ۳۵ بیمار کرونایی در تنها دو بخش بیمارستان بستری هستند.
وی با بیان این که ۹۰ درصد بیمارستان مختص بیماران کرونایی شده است، میگوید: بخش دیگری نیز در حال افزوده شدن به بخشهای مربوط به کروناست که تنها ظرفیت هشت تخت را دارد و برای راه اندازی آن منتظر تامین اعتبار هستیم.
احمدینسب از کمبود تجهیزات پزشکی در این بیمارستان نیز یاد میکند و ادامه میدهد: متاسفانه کمبود در این بخش بسیار زیاد است و از همه مهمتر کمبود محسوس تجهیزات پزشکی است که بیمارستان را مجبور به استفاده از کپسولهای اکسِژن کرده به طوری که روزانه ۱۲۰ کپسول مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان این که این بیمارستان منتظر تامین دستگاه اکسیژن ساز طبق وعده استانداری و دانشگاه علوم پزشکی یزد است، تصریح میکند: از زمان صدور حواله این دستگاه از شرکت تولیدکننده تاکنون اخبار متعددی منتشر شده اما هنوز دستگاه اکسیژن سازی به بیمارستان نرسیده و این در حالیست که از زمان معمول تحقق این وعده نیز پنج روز گذشته است.
این مسئول تامین اکسیژن بیماران را یک نیاز فوری اعلام میکند و میگوید: بابت این کمبود با استان هماهنگی شده تا کپسول مورد نیاز را تامین کنند، هر چند که زمان انتظار و نوبت طولانی است.
وی اضافه میکند: بیمارستان خاتم برای تامین کپسول اکسیژن مورد نیاز خود تا همین اواخر از سیرجان در استان کرمان، اکسیژن مایع دریافت میکردیم ولی اکنون آنها نیز از اعطای آن امتناع میکنند و این سهمیه را مورد نیاز بیمارستانهای خود میدانند، هر چند که در صورت تامین اعتبار مورد نیاز تامین اکسیژن نیز انجام پذیر خواهد بود.
وی از محقق نشدن وعده خیران و مسئولان در خصوص تامین کپسول اکسیژن نیز خبر میدهد و با اشاره به کمبود بسیاری از تجهیرات به خصوص دستگاههای کمک تنفسی، میگوید: متاسفانه تاکنون از ۱۰ دستگاه مورد نیاز تنها ۳ دستگاه از سوی استان تامین شده است.
وی از کمبود تجهیزات مورد نیاز برای بخش تازه تاسیس بیمارستان هم یاد میکند و میگوید: کمترین تجهیزات مانند برانکارد نیز مورد نیاز است که البته دانشگاه علوم پزشکی از اختصاص این تجهیزات حرفی نزده و وعده تامین آن از سوی وزارت متبوع داده شده است.
این مسئول به مشکل تامین نیروی انسانی متخصص در شهرستان نیز اشاره و خاطرنشان میکند: بیمارستان خاتم با کمبود پرستار و نیروی کادر درمان روبروست ولی دانشگاه مجوز افزایش جذب بیش از هشت نفر نیروی انسانی را نداده است.
وی با بیان این که در حال حاضر ۲۵ درصد نیروهای این بیمارستان استخدامی نیستند، میگوید: پیشنهاد اخذ مجوز بیشتری را برای جذب این نیروهای طرح و شرکتی به دانشگاه علوم پزشکی دادهایم اما مورد اقبال دانشگاه واقع نشده و نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی نیز وعده اخذ مجوز برای جذب نیرو در مناطق محروم داده که هنوز محقق نشده است.
احمدی نسب از کمبود پزشک معالج در بیمارستان خاتم گلایه میکند و میگوید: بیمارستان شهرستان خاتم نه تنها بخش عفونی ندارد بلکه هیچ پزشک متخصص عفونی نیز در آن طبابت نمیکند و تمام بیماران توسط پزشک داخلی معالجه میشوند.
وی از فعالیت ۲۲۰ نفر در این بیمارستان خبر میدهد و میگوید: ما بسته به نیازها و تخصصها با کمبود مواجه هستیم و باید از هر روشی حتی برگزاری آزمون استخدامی نسبت به جذب نیرو اقدام کنیم.
این مسئول در پایان به ضرورت توجه به ایجاد بیمارستانی برای شهرستان و پیگیری برای تامین اعتبار آن اشاره میکند و میگوید: بهترین راه حل، ایجاد بیمارستانی جایگزین در حداقل زمان ممکن برای پاسخگویی به نیاز بیماران است.